Jämtlandstriangeln

Att vandra i Jämtlandstriangeln är något av det vackraste du kan uppleva. Lederna här räknas som en klassiker för dig som älskar att vandra. Sammantaget blir det en tur på cirka 47 kilometer och vandrar du varje dag tar turen cirka 3-5 dagar beroende på hur erfaren och stark du är.

I Jämtlandstriangeln får du uppleva fjällstationer och underbar natur. Det är med andra ord inget platt landskap du ska ta dig igenom. Utöver Jämtlandstriangeln har Jämtland även andra långa vandringsleder att utforska som är ännu längre och som tar dig från den östra sidan av Sverige ända bort till den norska gränsen.

En lättnavigerad vandringsled

Det är mycket lätt att ta sig igenom Jämtlandstriangeln, rent navigationsmässigt talat. Men även terrängen är enkel att klara av. Det är mycket vidder som väntar och alltså ingenting för den som är ute efter snårskog eller mörkerjakt. Om det istället är mörkerjakt och vandring i skog som gäller, bör du köpa en pulsar och istället vända blicken mot Norrbotten och Västerbotten.

Tält eller helpension

När du är ute och vandrar i Jämtlandstriangeln kan du antingen välja att tälta med ryggsäck och slå upp ditt eget lilla bo var du vill, eller be om helpension på någon av fjällstationerna. Om du bor på fjällstationerna har du enklare tillgång till toa och dusch samt en skönare säng att sova i. Men många vill dock gå ”all in” och spendera hela tiden på fjällen, kanske sova i sovsäck och titta upp mot stjärnorna i mörkret. Under din rundvandring kommer du att få smaka på makalösa solnedgångar, frisk luft, grönska och vilda djur på ett sätt som du säkert inte har upplevt förut. Kanske ett sätt för dig att organisera dina tankar och få en djupare insikt om livet och dig själv.