Satsa på vackra naturgolv både inom- och utomhus

För att skapa ett harmoniskt hem med mycket inspiration från naturen är vackra golv i trä och stenmaterial ett måste. Det finns många olika stensorter som både passar inom- och utomhus.

Stengolv

Visst är det praktiskt med plast- eller laminatgolv, men det skapar ingen känsla i hemmet. För ett skönt hem ska du satsa på naturmaterial. Vanligaste golvsorten är trä och parkett, men naturen erbjuder så mycket mer. Varför inte ha ett fint skiffergolv som ackumulerar värmen framför kaminen? Kalkstensgolv är också mycket trevliga inomhus. Stengolv passar särskilt bra i vardagsrum, badrum och hall. Det ger rummen lite edge och bostaden karisma. Förutom att det är mycket bättre att använda svenska naturmaterial, än plast. Du kan också anlägga en uteplats med stengolv. Det absolut enklaste sättet att snabbt skapa en uteplats mitt på gräsmattan. Gå in på stenbolaget.se där du både köper stengolv och får en massa tips och inspiration, samt hittar bra trädgårdsguider.

Lättskött och snyggt

En av de stora fördelarna med stengolv är att det är så lättskött. Om du har en altan i trä måste du olja eller måla om golvet till och från. Även om du har gjort ett bra grundarbete kommer blommor och ogräs sticka fram mellan plankorna efter ett tag. Har du istället skapat en uteplats med snygga trädgårdsplattor i sten, behöver du inte göra något alls. De sköter sig själva. Klarar regn, snö och smuts utan problem. Tvärtom, ett stengolv åldras mycket behagligt. Både inomhus och utomhus. På stenbolaget.se kan du läsa mer om hur lättskötta stengolv är.

Ordning och reda i trädgården

Förutom att det är fint och trevligt med naturmaterial i trädgården, så skapar det också ordning och reda. Har du en robotgräsklippare kommer den mycket lättare hålla sig till gräsmattan om du har anlagt en stengång eller en liten fin stenmur mellan gräset och rabatten. Sten ger ett stabilt och ordningsamt intryck, förutom att det också kan få en nyare trädgård att se ”äldre” ut, på ett positivt sätt. Du kan bygga en liten mur som du besår med växter eller mossa. Plötsligt ser hela tomten snyggare ut. Små detaljer som verkligen kan lyfta och ge mer naturkänsla i trädgården.