Skapa natur i din trädgård

Har du svårt att hinna ta dig ut i naturen så ofta som du egentligen önskar och vill? Att skapa något som känns som natur i din trädgård kan vara ett sätt att göra grönskan och lugnet tillgängligt för dig även de dagar du bara har små stunder över. Finns det alldeles utanför dörren är det mycket lättare att bara ta steget ut i det.

Hur skapar du känslan av natur?

Om du vill ha känslan av natur kan några av de viktigaste sakerna vara att inte organisera för mycket. Om du sår dina frön från flo-rea.com i raka rader och med prydliga gångar mellan dem, kommer det inte kännas som natur. Det kommer kännas som en trädgård med ordning och reda. Inget fel i det, det kan vara lugnande och fungera bra på många sätt, men det blir inte samma sak som det du längtar efter när du längtar efter natur. Så istället de frön du väljer ut hos flo-rea.com lite mindre ordnat. Kanske kan blommor dyka upp mitt i gräsmattan? Grönsakslandet kan kanske vara uppdelat i flera mindre fläckar som ligger på olika ställen? Du kan blanda olika sorters växtlighet, med buskar, blommor och grönsaker, så blir det en mer fri och vild känsla.

Så frön för mat

Den naturliga känslan behöver inte stå i konflikt med längtan efter att odla saker du kan äta. Leta upp frön hos flo-rea.com till tomater, sallat eller vad du längtar efter att ha i det egna grönsakslandet. Har du inte en väldigt stor trädgård kanske det är svårt att kombinera naturkänslan med att få så mycket grödor att du blir självförsörjande – men helt omöjligt är det inte. Framför allt är det inte omöjligt att odla till exempel kryddor, chili och några grönsaker och samtidigt få till en vildvuxen och fri känsla i trädgården.

Behöver du hjälp?

Tycker du att det är svårt att planera trädgården och att hitta fram till hur du ska tänka? På flo-rea.com finns en odlingsskola där du kan lära dig mer om odling. Du kan också leta upp grupper med andra intresserade, till exempel på Facebook. Det finns många som vill dela med sig av sitt engagemang och sin kunskap. Ta tillvara på det! Har din trädgård inga större träd eller buskar kanske det är något du ska ta med i planeringen att skaffa. Att låta allt växa från frön kan vara en fin tanke, men det kommer ta lång tid då innan din trädgård ger den riktigt gröna känslan. Kombinera fröna från flo-rea.com med färdigköpta plantor, buskar och träd så kan du snabbare nå det du önskar och skapa den gröna oas som du behöver att din trädgård ska vara.