Sveriges vackraste naturreservat

Sverige är känt för sina köttbullar, sillen och midsommarstången, men Sverige är också känt för sin otroligt vackra natur. Runt om i landet finns det fantastiska platser att besöka och uppleva och mängder med naturreservat som du kan vandra i timmar i.

Det går inte att sticka under stol med att nästan vem som helst skulle bli upp över öronen förtjust i den natur som Sverige har att erbjuda. Det går helt enkelt inte att bli less eller tröttna på den. Landet har ständigt något nytt att erbjuda och upptäcka. Här finns fjällmiljöer och urskogar i överflöd och tack vare allemansrätten har du möjlighet att uppleva dem alla. Skulle det vara så att du inte har en chans att komma iväg kan du alltid skapa din egen natur i trädgården. Hos wexthuset.com kan du hitta mängder med fantastiska ting till din uteplats, för att skapa din alldeles egna drömträdgård.

Naturreservat att besöka

Nu är det inte trädgårdar som vi ska dyka djupare in i, utan några av de naturreservat som finns att ta del av.

Sarek nationalpark i Lappland

Högst upp i Sverige hittar du Sarek nationalpark. Det här är en självklar plats för alla som vill uppleva svensk natur när den är som bäst. Sarek nationalpark är faktiskt ett av de första områdena i världen som har blivit skyddat. Vandra runt bland skyhöga toppar och fjäll utan dess like. Vill du vandra är det dock viktigt att vara medveten om att det inte finns några leder.

Stenshuvuds nationalpark i Skåne

Från Lappland till Skåne. Längst ner i Sverige hittar du Stenshuvuds nationalpark som har en otrolig variation när det kommer till natur. Här finns bland annat ett berg som är hela 97 meter högt och där du har en helt otrolig utsikt över det stora, öppna havet. Är det ingen dimma eller moln ute kommer du till och med kunna se ända bort till Bornholm. Berget omgivs av lummiga skogar, ljunghedar och sandstränder.

Trollskogen naturreservat på Öland

Vi fortsätter att befinna oss långt ner i Sverige och tittar närmare på Trollskogen på Öland. Här är det ingen tvekan om att träden har levt sitt eget liv och den genetiska kompass som de brukar ha är som bortblåst. Istället för att stå rakt upp så slingar sig träden istället i marknivå, ringlar och går upp från jorden, för att sedan växa tillbaka ner igen. Orsaken till deras annorlunda form är på grund av de väderförhållanden som de har fått utstå med kraftiga vindar.