Varsam renovering av naturtomt

Det finns en hel del att tänka på om du vill renovera din naturtomt på ett sätt som tar mesta möjliga hänsyn till naturen och som inte bidrar till ett högt klimatavtryck. Det är nämligen skillnad på renovering och renovering när det gäller att värna om den omgivande naturmiljön. Det bästa vore naturligtvis om du inte renoverade tomten överhuvudtaget och bara lät den växa fritt, men självklart finns det tillvägagångssätt som tar mer eller mindre hänsyn till miljön. Här får du tipsen som hjälper dig att renovera med varsamhet när du måste spränga bort berg från din tomt.

Välj att spräcka istället för att spränga

Det kan finnas en rad olika anledningar till varför du vill spränga bort berg från din naturtomt. Kanske ska du bygga till ett garage, bygga ut huset, anlägga en pool eller så vill du bara att tomten ska bli mer lättillgänglig så att du kan röra dig friare och njuta av utsikten. En del naturtomter innehåller nämligen berg och större stenar som kan vara i vägen och rentav riktigt besvärliga att bli av med. Lösningen brukar bestå av att man helt enkelt spränger bort berget eller stenbumlingen. Den som renoverar varsamt väljer dock ett annat alternativ än sprängning, nämligen bergspräckning. Behöver du hjälp med bergspräckning Stockholm kan du till exempel kontakta företaget Kendrill som sysslar med bergspräckning i Stockholm, Göteborg och Oslo. Kendrill hyr ut och säljer både maskiner och tjänster som bergspräckning och stenspräckning samt erbjuder rådgivning inom dessa båda områden. När du ska ta bort berg och sten från din naturtomt är det bergspräckning du ska välja och inte sprängning. Spräckningen innebär nämligen en betydligt mer varsam och skonsam metod för den närliggande naturen och miljön.

Hydraulisk spräckning

Det du istället ska satsa på är hydraulisk spräckning som är en bergbrytarteknik som inte är explosiv, till skillnad från sprängning som använder stora mängder dynamit och krut. Spräckningen är istället fri från de enorma vibrationer som en sprängning medför samt fri från både chockvågor och giftig gas. Maskiner borrar istället mindre hål i stenpartierna där sedan kilar och metallbleck helt enkelt används för att dra isär stenen.

Med hjälp av hydraulisk stenspräckning kan du få din bergiga och steniga naturtomt slät och jämn utan att du stör eller förstör den närliggande miljön. Med denna betydligt mer varsamma hantering istället för sprängning kan du sedan bygga ditt garage eller anlägga din pool med gott samvete.

Okategoriserade